Background

Nieuws over slagerij de goeij



65 jaar Slagerij de goeij

65 jaar geleden begonnen Gerard en Corrie de Goeij in Vianen, in de tijd is er veel veranderd. Wat er niet veranderd is, is onze passie voor het ambacht en kwaliteit en dat proef je! In de week van 14 t/m 19 november is het bij ons dan ook feest, dus kom gezellig langs, profiteer van ouderwetse aanbiedingen en maak kans op leuke prijzen!

Vanaf maandag 14-11-2022 prijzen van toen

100 gram ham en 100 gram boterhamworst voor € 1,50
(bij een minimale besteding van € 10,00 en zolang de voorraad strekt)

dinsdag 15-11-2022 raad het gewicht

Raad het gericht van de grillworst en win 4 weken lang 1 gratis grillworst
(schrijf het gewicht op je kassabon voorzien van naam en telefoonnummer)

woensdag 16-11-2022 maken we er gehakt van

10% extra korting op de gehaktdagprijs en gratis zakje gehaktkruiden!
(max 2 kilo per klant)

donderdag 17-11-2022 roerbakfeest

1 kilo roerbakschotel met biefstukpuntjes voor € 19,57

vrijdag 18-11-2022 laten we je ook niet in de steak

750 gram minute of rosbiefsteaks voor € 19,57

zaterdag 19-11-2022 rad van fortuin

Bij een besteding vanaf € 10,00 mag je het rad draaien, altijd prjs!

 
 



Goud voor onze rookworst grof en fijn

Tijdens de Nationale Vakwedstrijd georganiseerd door Arnhem Rookworststad zijn alle ingezonden producten door de onafhankelijke vakjury beoordeeld op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien, snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie / inspiratie.

De jury heeft onze rookworsten grof en fijn beoordeeld met het certificaat GOUD MET STER!




Vier nieuwe meesters voor de slagersbranche

De slagersbranche kent twee meestertitels: branche erkende meesterslager en branche erkende meesterverkoper. Maandagavond heeft Ad Bergwerff, voorzitter Commissie Meesterproef, bekend gemaakt dat Hans-Peter Spaans en Hans de Goeij de titel ‘branche erkende meesterslager' mogen dragen. Daarnaast mogen Jessica Hoevenaars en Christiaan Verkuijl zich branche erkende meesterverkoper noemen. Hiermee staat de teller op zeven meesterslagers en vier meesterverkopers sinds de invoering van meestertitels in de slagersbranche in 2018. Stichting Meestertitels Slagersbedrijf is trots dat het de vier nieuwe meesters in deze bijzondere tijd is gelukt om hun meesterproef af te leggen.


Hans-Peter Spaans is werkzaam Slagerij Ter Weele in Oene/Emst. Hans-Peter is de eerste werknemer die zich branche erkende meesterslager mag noemen. Zijn werkgever, Herman ter Weele, is sinds 2019 branche erkende meesterslager. De andere meesterslagers zijn ondernemer. Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij De Goeij in Vianen. 

Christiaan Verkuijl is werkzaam bij Slagerij Van Roessel waar branche erkende meesterslager Dennis van Dun de scepter zwaait. Dennis draagt de meestertitel sinds 2018. Jessica Hoevenaars is bij Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven in Schijndel werkzaam.

Meesterproef

Elke kandidaat legt een meesterproef af. Hiermee bewijs je dat je het slagersvak en/of de verkoopkant in alle facetten beheerst. Want een meestertitel is er alleen voor de allerbesten. De meesterproef bevat praktijk- en theorieopdrachten op diverse onderdelen.

Stichting Meestertitels Slagersbranche

De meestertitels ‘branche erkende meesterverkoper’ en ‘branche erkende meesterslager' zijn ondergebracht bij de Stichting Meestertitels Slagersbranche. Deze titels zijn er alleen voor de állerbesten in de slagersbranche. Het behalen van een meestertitel getuigt van excellente beheersing van het slagersvak in alle facetten. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV en CNV Vakmensen. Ook heeft branche erkende meesterslager Dennis van Dun zitting in het bestuur.

v.l.n.r.: Christiaan Verkuijl, Hans-Peter Spaand, Hans de Goeij en Jessica Hoevenaars
Fotografie: Feike Faase



Samenwerking: To Good to go!

In de lente gaan wij samenwerken met de app: To good To Go. De app om voedselverspilling tegen te gaan! In eerste instantie op de woensdag en zaterdag, maar wellicht wordt dit nog aangepast. Lees meer op: toogoodtogo.nl.



Jelle en Roland naar finale Baas BBQ

VIANEN • Jelle Hovens en Roland Schneider zijn doorgedrongen tot de finale van het RTL4-programma Baas BBQ. Het succesvolle duo werkt respectievelijk als kok en als worstenmaker bij Traiteurslagerij De Goeij aan de Voorstraat in Vianen.

"De programmamakers willen barbecue naar een hoger niveau tillen', zegt Jelle. Hij vormde met Roland een hecht duo, dat heel goed op elkaar ingespeeld bleek. Ze rolden gemakkelijk door de voorrondes. "Tijdens de kwartfinale moesten wij een gerecht maken, geïnspireerd op een gerecht van gastchef Lars Scharp. Het was een gerecht met tarbot, gerookte boter, oester, prei en knolselderij."

De beoordeling van de gerechten van de jury vond plaats op basis van smaak, creativiteit en presentatie. "Men was lovend over de manier waarop wij de vis hadden bereid. Alle gerechten waren heel mooi gaar. Het enige kritiekpunt was dat er nog wat meer rooksmaak aan had mogen zitten." Ook was de jury enthousiast over de tweede opdracht: een stoofpotje met lamsvlees en asperges. Bij het maken van dit gerecht kwamen ook de kwaliteiten van Roland heel goed van pas.

Volgens Jelle was het best wel een nerveuze toestand onder het toeziend oog van een camera en een presentator die tijdens de opdracht vragen stelde. "Wat lastig was aan de eerste opdracht was dat we gebruik moesten maken van een Pellet Grill, waar we allebei nog nooit mee hadden gewerkt. De barbecue wordt aangemaakt met geperste houtvezels. Je maakt gebruik van één hittebron. Het vergt heel wat vakmanschap om zowel het vlees als de groenten precies op tijd gaar te krijgen vervolgens ook nog eens netjes te presenteren.'

Smaakcombinaties

Ook voor Roland was het was deelname aan de wedstrijd een interessante ervaring. "Ik heb veel geleerd van Jelle, die heel creatief is met verschillende smaakcombinaties. Maar gelukkig pakte het allemaal veel beter uit dan ik had verwacht."

Bron persbericht

Bekijk de afleveringen >>



Meer nieuws >>

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.